Nieuwsbericht

Kapel en historisch interieur Misshiehuis Tilburg behouden

Succes voor Heemschut, het Cuypersgenootschap en de Heemkundekring Tilborch! Begin deze maand werd er door deze partijen aandacht gevraagd voor de herbestemmingsplannen van het voormalige Missiehuis in Tilburg. De kapel van het Missiehuis zou volgens deze plannen voorzien worden van een woonbestemming. Door de inzet van de erfgoedbeschermers wordt het plan voor de kapel niet uitgevoerd.

Op 2 augustus was in een nieuwbericht te lezen dat er in een zienswijze door de erfgoedbeschermers gepleit werd voor het behoud van de kapel en het hierin aanwezige intacte, historische interieur in het voormalige Missiehuis. 

Door de zienswijze is ook de gemeente Tilburg kritisch naar de herbestemmingsplannen van de kapel in het Missiehuis gaan kijken. Hieruit is voorgekomen dat de plannen die voor de kapel gemaakt waren geen doorgang meer zullen krijgen. Op deze manier blijven de kapel en het historische interieur dus behouden.

Een succes voor Heemschut, het Cuypersgenootschap en de Heemkundekring Tilborch! 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.