Nieuwsbericht

Redding voor tegelmozaïeken Breda

De Werkgroep Monumentale Kunst [WMK] heeft zich met succes ingespannen voor de redding van een bijzonder kunstwerk uit de vroegere Mariaveld Mavo aan de Keermanslaan 70 te Breda. Binnenkort wordt dit schoolgebouw gesloopt en maakt dan plaats voor een nieuw wooncomplex.

Het kunstwerk betreft een reeks tegelmozaïeken van de hand van de bekende Bredase kunstenaar Janus Nuiten (1929-2014). Uitgebeeld zijn de 12 sterrenbeelden. Het werk is gemaakt met behulp van dubbel hardgebakken 5 x 5 tegeltjes en heeft vanwege de zeldzaamheid van monumentale werken van deze kunstenaar een duidelijke kunsthistorische waarde voor Breda.

Dankzij onze inspanning heeft de gemeente Breda besloten om budget ter beschikking te stellen voor de verwijdering van de tegelmozaïeken. Arno van Sabben zorgt voor een deskundige verwijdering van het werk. Er is al een locatie in beeld om het werk terug te plaatsen.

Zie ook:
https://www.bndestem.nl/breda/stenen-sterrenbeelden-in-oude-bredase-mavo-gered-van-sloophamer~a12d4b6a/

Mozaieken in de oude Mariaveld mavo ( latere dependance basischool Laurentius) in Breda gered van sloop. Vlnr Hans Klaverdijk, Gerard van den Berg en Arthur Brouwers © Ramon Mangold, artikel BNdeStem (Edine Wijnands) woensdag 13 januari 2021.
Afbeelding van het mozaïek van sterrenbeeld Tweeling van kunstenaar Janus Nuiten © Ramon Mangold, artikel BNdeStem (Edine Wijnands) woensdag 13 januari 2021.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.