Nieuwsbericht

Sloop Napoleonschuur toch opgeschort

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft de sloop van de Napoleonschuur opgeschort tot begin maart. Dan behandelt de gemeenteraad de kwestie. Heemschut dreigde maandag naar de rechter te stappen als de geplande sloop van deze week door zou gaan. Heemschut is blij dat de gemeente wat extra tijd neemt.

De gemeente Schouwen-Duiveland stelde vorige week dat de schuur te vervallen is om te redden. Volgens de gemeente zou het plan van voor de redding van de schuur niet voldoen aan de door de gemeente gestelde voorwaarden. Die plannen zouden niet concreet genoeg zijn en er zou vooral te weinig zicht zijn op toekomstige exploitatie.

Heemschut bestrijdt dat. De schuur zou wel nog opgeknapt en geëxploiteerd kunnen worden. In het reddingsplan staat onder meer dat met behulp van stempels of steunpalen verdere verpaupering moet worden voorkomen. In de opgeknapte schuur zouden vervolgens flexibele werkplekken kunnen komen, met een theetuin.

De gemeenteraad heeft ook vragen gesteld over de kwestie. 5 maart wordt de zaak behandeld. Tot die tijd wordt de sloop uitgesteld, zo laat de gemeente weten. 

Lees ook:
Heemschut stapt naar de rechter om sloop Napoleonschuur tegen te houden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.