Nieuwsbericht

Succes! De Blauwe Golven blijven behouden

De Arnhemse Blauwe Golven blijven behouden. Het omgevingskunstwerk is gered. Het ontwerp van Peter Struycken uit de jaren 70 krijgt de voorkeur boven extra groen. De gemeenteraad nam woensdagavond een motie aan om het college opdracht te geven deze optie verder uit te werken. Een groot succes voor Heemschut die zich hard heeft ingespannen voor dit resultaat.

Er lagen enkele opties voor waarbij de Blauwe Golven ofwel behouden zouden blijven of zouden verdwijnen, waardoor er meer ruimte is voor groen. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad diende het voorstel in voor behoud van de Golven. 

De gemeenteraad praat al enige tijd over de toekomst van De Blauwe Golven, een kunstwerk en tevens parkeerterrein dat ontworpen is door kunstenaar Peter Struyken. In de Arnhemse politiek gingen er stemmen op om er bomen en struiken te planten.

De Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut heeft hard actie gevoerd voor het behouden van dit unieke kunstwerk. En met resultaat, zo blijkt nu. 

Lees ook:
Heemschut wil behoud omgevingskunstwerk Peter Strucyken in Arnhem

Actievoerders maken Blauwe Golven schoon


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.