Nieuwsbericht

Vuurvogel in Malden voorlopig toch gered

Het was goed nieuws, het college van Heumen wil de Vuurvogel behouden en een herbestemming zoeken. Echter, in de gemeenteraad leek er ineens een meerderheid te zijn voor sloop en woningbouw op die locatie. Maar na een lange vergadering heeft de gemeenteraad van Heumen met ruime meerderheid tegen een motie voor sloop gestemd.

Heemschut en het Cuypersgenootschap hebben de gemeenteraad per brief laten weten dat dit complex te waardevol is om te slopen en dat woningen in en rond het complex prima zijn te realiseren. Er zijn zelfs partijen die het complex willen kopen, behouden en zo een goede toekomst geven.

De wethouder zegde toe met een plan te komen om op het terrein betaalbare woningen te realiseren met behoud van het gebouw. 

Jan Reijnen sprak namens Heemschut en het Cuypers Genootschap over “een monumentaal dorp in een dorp dat een bruisende toekomst moest krijgen”. Een mooie opdracht voor de gemeente.

Zie ook: Redding De Vuurvogel in Malden nabij


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.