Actueel | Noord-Brabant

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Sloopvergunning aangevraagd voor beeldbepalende Sint Jozefkerk in Woensdrecht

De Sint Jozefkerk aan de Dorpsstraat 82 in Woensdrecht dreigt gesloopt te worden nu de eigenaar, bouwbedrijf de Nijs Soffers, een sloopvergunning heeft aangevraagd bij de gemeente Woensdrecht. De kerk heeft geen monumentale status maar is wel beeldbepalend wat niemand betwijfeld gezien de ligging op de rand van de Brabantse Wal. Dat is ook de reden dat de Bond Heemschut met het Cuypersgenootschap en de plaatselijke heemkunde kring het Zuidkwartier de monumenten status hebben aangevraagd. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.