Actueel | Groningen

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Heemschut: Maak plan voor behoud Pekelder bruggen

De bruggen in Pekela verkeren in een minder slechte staat dan aanvankelijk werd aangenomen. Goos Gosling Slotegraaf dringt aan op een plan voor het behoud ervan op de langere termijn. Twee jaar geleden kreeg de gemeente Pekela een ingenieursrapport op tafel waaruit bleek dat de 34 bruggen over het Pekelderdiep in slechte conditie waren. Zo slecht dat sommige bruggen niet meer betrouwbaar genoeg waren om overheen te rijden. Paniek op het gemeentehuis, denk ik. Er kwam een voorstel naar de raad dat er twintig bruggen moesten verdwijnen, later is dat getal losgelaten en inmiddels zitten we in een onderzoeksfase. lees verder

Goos Gosling Slotegraaf nieuwe voorzitter Heemschut Groningen

Drs. Goos Gosling Slotegraaf uit Zandeweer is benoemd tot voorzitter van de Provinciale Commissie Groningen van de Erfgoedvereniging Heemschut. Als oprichter van de Vereniging Groninger Monument Eigenaren en initiatiefnemer van de Stichting Oude Groninger Dorpen (i.o.), is hij een betrokken voorvechter van het behoud van gebouwd erfgoed in het algemeen en dat van het door aardbevingsschade bedreigde Groningse erfgoed in het bijzonder. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.