Actueel

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Heemschut biedt zich aan als klankbord in sloopdiscussie Briƫtwoningen Middelburg

De Middelburgse architect Johan de Koning is door de commissie Zeeland van Heemschut naar voren geschoven als klankbord voor de gemeenteraad van Middelburg in de discussie over het behoud van de karakteristieke Briƫtwoningen in de stad. Heemschut probeert grootschalige sloop van deze bijzondere woningen te voorkomen. In een brief aan de raadsfracties stelt Heemschut de deskundige voor. lees verder

Heemschut maakt bezwaar tegen afplakken ramen Ajax fanshop

Wanneer is reclame goed en functioneel en wanneer gaat het te ver? Dat is een vraag die wij continu stellen. Goede reclame kan sfeerverhogend en subtiel zijn, maar soms slaat de balans door de verkeerde kant op. De gemeente Amsterdam heeft speciaal beleid hiervoor en bij de recent geopende Ajax Fanshop in de Kalverstraat vindt Heemschut dat het te ver gaat: alle ramen van alle verdiepingen zijn volgeplakt. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.