Actueel | Noord-Brabant

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Verzet tegen bouwplannen in Brabantse 'de Rietstok'

Gemonde is een klein dorp, op 15 autominuten van 's-Hertogenbosch en behoort tot de gemeente Sint Michielsgestel. Karakteristiek voor dit rustige dorp is dat het groen doordringt tot diep in de dorpskern. Aan de zuidoostzijde van Gemonde ligt een van de laatste voorbeelden van een Brabants coulissen-landschap, ter plaatste ook bekend als 'de Rietstok'. lees verder

Succes! Gemeente besluit: Blauwe Scholk Den Dungen blijft behouden

De Blauwe Scholk in Den Dungen blijft staan, dat heeft het college van B en W van de gemeente Sint-Michielgestel besloten. De onderzoeken die de gemeente heeft laten uitvoeren naar de bouwtechnische en bouwhistorische waarde van het pand, geven voldoende aanleiding om het grotendeels te behouden. Of de Blauwe Scholk ook de status van een gemeentelijk monument krijgt, wordt op een later moment besloten. Heemschut voerde samen met andere erfgoedbeschermers actie voor het pand. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.