Actueel | 2018-11

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Lees hier de Nationale Kerkenaanpak

Op 13 november ondertekende bestuurslid Peter Doolaard namens onze vereniging de samenwerkingsovereenkomst voor de Nationale Kerkenaanpak. De komende jaren wordt met het ministerie van OCW, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de verenigende kerkgenootschappen en een aantal andere organisaties de schouders gezet om de problematiek van vrijkomende kerkgebouwen het hoofd te bieden. lees verder

Winst voor historische winkelpuien

Historische winkelpuien staan al lang hoog op agenda bij Heemschut. De bijzondere winkelpuien van Amsterdam verdwijnen in rap tempo. Door de recente bouwwoede is dit de laatste jaren alleen maar toegenomen. Het is een enorm verlies, omdat historische winkelpuien ontzettend belangrijk zijn voor het aanzicht en de sfeer. Het geeft een winkelstraat of buurt een gezicht en karakter. Gelukkig heeft de commissie recent een aantal successen behaald bij het beschermen van de Amsterdamse winkelpuien. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.