Actueel | 2019-02

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Wie heeft er liefde voor Huize Valentijn?

Het is Valentijnsdag, de dag om de liefde in het zonnetje te zetten. Maar wie heeft er liefde voor Huize Valentijn? Heemschut Gelderland hoopt dat dit prachtige landgoed uit 1903 op de een of andere manier toch nog gered kan worden en roept iedereen met een liefdevol hart op om mee te denken. lees verder

Succes! Woonhuis Michel de Klerk gered van sloop

Vereniging Hendrick de Keyser heeft met steun van de BankGiro Loterij het bijzondere woonhuis Thamerlaan 14 in Uithoorn weten te redden van de sloop. Het huis staat bekend als het eerste uitgevoerde woonhuisontwerp van de grondlegger van de Amsterdamse School, architect Michel de Klerk. Door leegstand, vandalisme en een brand raakte het huis recent in steeds slechtere staat. Het werd aangeboden ter afbraak, als ‘buitenkans’ voor nieuwbouw. Erfgoedvereniging Heemschut kwam het op het spoor, voerde actie en sprak haar zorgen uit over het verlies van dit karakteristieke pand. De aankoop door ‘Hendrick de Keyser’ heeft het huis gered van de sloop en een toekomst verzekerd. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.