Actueel | 2019-05

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Manifest vraagt aandacht voor aantasting Brabants cultuurlandschap

Directeur Karel Loeff van Erfgoedvereniging Bond Heemschut mocht op 23 mei in Museum Klok en Peel in Asten uit handen van Sammy van Tuijl van Serooskerken het eerste exemplaar van het Manifest Brabants Landelijk Erfgoed in ontvangst nemen. Het manifest doet een oproep aan alle politici en beleidsmakers in Noord-Brabant om meer in te zetten op waardering en instandhouding van het landelijk en agrarisch erfgoed. lees verder

Kunstwerk De Puttertjes staat op de nieuwe plek

Twee jaar geleden werd bericht dat het kunstwerk De Puttertjes van kunstenaar Gerard Bruning, dat onderdeel uitmaakte van de verzameling monumentale kunst van het voormalige Van der Puttlyceum in Eindhoven, weggehaald zou worden. Na een succesvolle reddingsactie, waarbij ook Heemschut betrokken was, werd het kunstwerk afgelopen maand op een nieuwe plek feestelijk onthuld. De Werkgroep Monumentale Kunst van Bond Heemschut heeft zich van meet af aan ingezet bij de redding van dit kunstwerk en de overige drie in het voormalig Van der Putlyceum lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.