Actueel | 2019-12

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Bijzonder scherfmozaïek van Pieter Wiegersma gered op Landgoed Coudewater

In samenwerking tussen de gemeente Den Bosch, de Werkgroep Monumentale Kunst van de Erfgoedvereniging Bond Heemschut, de erven van de kunstenaar, en de GGZ Oost-Brabant is in de afgelopen dagen een mozaïek van de bekende Brabantse kunstenaar Pieter Wiegersma van de muur afgenomen. Het scherfmozaïek uit 1959 bevond zich onder een dunne stuclaag in een te slopen gebouw op het landgoed Coudewater aan de Berlicumseweg in Rosmalen. Het is recent - net op tijd - herontdekt. Het landgoed Coudewater is in 2018 verkocht aan een projectontwikkelaar. Er wordt gewerkt aan een woningbouwontwikkeling op deze locatie. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.