Actueel | 2022-03

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Goed voornemen blijkt moeilijk uitvoerbaar in Epe

De gemeente Epe wil de sinds 2015 leegstaande voormalige kleuterschool ‘Ibbeltje’ Tippe 3 een nieuwe bestemming geven. Het monumentale karakter bemoeilijkt de zaak. Het gebouw werd in 1963, als een van de eerste gebouwen in de wijk Hoge Weerd, door Joop Doderer (Swiebertje) geopend en is in 2016 bestempeld tot gemeentelijk monument. lees verder

Mag de Keetmolen in Ede nog draaien?

De gemeente Ede wil volop bouwen en ziet de molenbiotoop van rijksmonument de Keetmolen als mogelijke locatie. Echter, elke molen heeft van rijkswege recht op een gebied in een straal van 400 meter rond de molen waar beperkt gebouwd mag worden, de molenbiotoop. Die ruimte is nodig om de molen te kunnen laten draaien, een molen die stilstaat raakt in verval. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.