Actueel | 2017-12

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Steeds minder rieten daken in Staphorst

Het aantal rieten daken in Staphorst neemt af. Dat kan een neutrale constatering zijn, maar het kan ook worden beleefd als een dramatisch verlies van cultureel erfgoed van Staphorst.  Alhoewel er fantastische voorbeelden zijn van restauratie van vervallen monumenten gaat de trend van afname van rietgedekte boerderijen nog steeds door. lees verder

Pure politiek, college zadelt Hilversummers op met gure vlakte

Door het GAK-gebouw zo snel mogelijk te slopen zadelt het college van B en W Hilversum de komende jaren op met een kale vlakte zonder bestemming: een gat aan het Schapenkamp. Onnodig en vooral politiek. Dinsdag besloot het college om geld te vragen aan de raad voor sloop. Dit vooruitlopend op alle concrete besluiten die nog genomen moeten worden over de nieuwe plannen voor het stationsgebied. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.