Actueel | 2023-12

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Heemschut Gelderland luidt noodklok in Wageningen

Weer dreigt een opvallend monument in Wageningen te verdwijnen: Rijksmonument Nudenoord verkeerd in slechte staat. Heemschut Gelderland trekt samen op met Wageningen Monumentaal, het Cuypersgenootschap en de Historische Vereniging Oud Wageningen om het pand te behoeden voor verder verval of erger. Samen doen zij nu een dringend verzoek tot handhaving aan de gemeente. lees verder

Bescherming voor Kunstenaarsboerderij in Rockanje een stap dichterbij

Bijna twee jaar geleden overleed beeldhouwer Ben Hazelbag, bewoner van Duinzoom 8 in Rockanje. De toekomst De toekomst van zijn woonhuis, een boerderij uit begin 19e eeuw, is sindsdien onzeker. Begin oktober verscheen een herzien rapport die de cultuurhistorische waarde van het pand bevestigt, voldoende om aan te wijzen als gemeentelijk monument. Heemschut Zuid-Holland deed eerder deze zomer al een verzoek om het pand aan te wijzen als monument, en hoop dan ook dat Gemeente Westvoorne de conclusies van het rapport ter harte neemt. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.