Actueel | 2021-09

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Restauratie voor glaskunstwerk van Berend Hendriks te Utrecht

Beeldend kunstenaar Berend Hendriks heeft in en bij het schoolgebouw van MBO Utrecht aan de Columbuslaan in Utrecht twee kunstwerken gerealiseerd: in het gebouw in 1966 een glaswand en buiten, in de directe nabijheid van genoemde wand, in 1991 een ruimtelijk kunstwerk. Op dit moment wordt het schoolgebouw ingrijpend gerenoveerd. De Werkgroep Monumentale Kunst en MBO Utrecht hebben zich ingespannen voor een zorgvuldige restauratie van het glasraam. Deze wordt binnenkort uitgevoerd. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.