Actueel | Zuid-Holland

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Erfgoedorganisaties doen aangifte tegen opzettelijk verwaarlozen en vernielen Huize Ivicke Wassenaar

Vandaag hebben de landelijke erfgoedorganisaties Erfgoedvereniging Heemschut en Stichting Cuypersgenootschap bij de politie in Wassenaar aangifte gedaan wegens het opzettelijk verwaarlozen en vernielen van het beschermde rijksmonument Huize Ivicke te Wassenaar door de eigenaar Monumenten Restauratie WH BV. en haar voorganger de Muntendamche Investeringsmaatschappij/Bever Holding. Grote man achter beide organisaties is dhr. R. van de Putte. lees verder

Heemschut vraagt om handhaving verval Geertruidahoeve in Nieuwerkerk a/d IJssel

Heemschut dient een nieuw handhavingsverzoek in voor het rijksmonument de Geertruidahoeve in Nieuwerkerk a/d IJssel Heemschut heeft Burgemeester & Wethouders van de gemeente Zuidplas verzocht te handhaven op verwijtbaar jarenlang verval van de Geertruidahoeve in Nieuwerkerk aan den IJssel. De gemeente moet dan de eigenaar verplichten het monument in stand te houden lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2021 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.