Actueel | Noord-Holland

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Heemschut is verbaasd over conclusie BNI Huizen

Erfgoedvereniging Bond Heemschut is hogelijk verbaasd over de uitspraken van Wethouder Boom inzake de waardenstelling van het rapport over de behangfabriek BNI in Huizen. De wethouder vindt de panden niet monumentaal en dus niet beschermenswaardig. De erfgoedvereniging trekt een andere conclusie uit de waardenstelling en rapportage zoals opgesteld door Bureau van der Hoeven. lees verder

Seinkanon duikt op in fort

Dat men van Heemschut een breder beeld heeft dan dat van hoeder van gebouwd erfgoed, bewijst het verzoek dat Heemschut Noord-Holland kreeg om te helpen bij het vinden van een bestemming voor een antiek seinkanon. Bij de familie Riphagen-Kinket in Velsen-Zuid stond het enkele decennia in de tuin, nadat de vader des huizes het uit de Noordzee had opgedoken. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2021 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.