Actueel | Limburg

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Waardering voor lokaal initiatief in Limburg

Wie in de voorbije jaren van Vijlen - het hoogstgelegen dorp van Nederland – afdaalde, kwam langs een vervallen bakhuis dat steeds verder aftakelde. In het plaatselijke dialect staat het gebouwtje bekend als Bakkes a ge Pannes. Het is prachtig opgeknapt door de lokale gemeenschap en dat verdient waardering, vindt Heemschut Limburg. lees verder

Technische school Panningen deels behouden

Heemschut Limburg heeft zich na een melding ingezet voor een technische school in Panningen. Met ambtenaren en projectleider van de gemeente Peel en Maas is overleg gevoerd over de voorgenomen ontwikkelingen rond de school op het Dr. Poelsplein. De school, die nu leeg staat, heeft volgens de commissie een grote cultuurhistorische waarde voor wat betreft bepaalde elementen en uniek in zijn soort. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.