Actueel | 2018-06

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Heemschut is verbijsterd over sloopbesluit karakteristiek huis Bussum

Erfgoedvereniging Bond Heemschut heeft via de media kennis moeten nemen van het raadsbesluit om de het karakteristieke woonhuis Huizerweg 6-8 in Bussum te slopen voor een kantoorpand van drie verdiepingen. Heemschut is als eerdere indiener van een zienswijze op geen enkele manier meer betrokken bij de verdere afhandeling van dit besluit en de verslaglegging van de raadsvergadering waar dit aan de orde is geweest, blijkt niet te bestaan. De erfgoedvereniging is verbijsterd. lees verder

Aan de slag met erfgoed na 1965

Binnen Heemschut is onlangs de nieuwe werkgroep Post '65 benoemd. De werkgroepleden stellen zich ten doel om een inventarisatie, documentatie, waardenstelling en selectie van architectuur na 1965 te maken. Wat zijn de topstukken van dit jonger erfgoed en hoe moet worden voorkomen dat dit onherstelbaar wordt beschadigd? De werkgroep roept iedereen op om met zijn of haar topstukken te komen. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.