Actueel | 2020-06

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Met sloop bedreigde huis Etty Hillesum wordt monument

De gemeente Amsterdam heeft de panden Gabriel Metsustraat 2-6 aangewezen als monument. In één van deze panden aan het Museumplein schreef Etty Hillesum haar beroemd geworden oorlogsdagboeken en brieven. De huizen werd met sloop bedreigd en het Cuypersgenootschap vroeg met steun van Heemschut de panden te beschermen met een gemeentelijke monumentenstatus. Vandaag is bekend geworden dat het college van Amsterdam dat overneemt. De huizen zijn daarmee gered van sloop. lees verder

Pleidooi voor Zuid-Hollandse molenerven

Sinds de start van de monumentenzorg, is er aandacht voor behoud en beheer van historische molens. Voor de omgeving en gebouwen die een relatie hebben met een molen is echter lange tijd weinig aandacht geweest, zoals schuren, waslijnen, molenaarswoningen, bakhuisjes en boomgaarden. In Alphen aan de Rijn zijn er echter zorgen. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.