Actueel

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Eerherstel voor Haagse metaalplastieken

Enkele jaren geleden is de voormalige Christelijke HBS ’Overvoorde’ gelegen aan het Westhovenplein te Den Haag gesloopt om ruimte te maken voor woningbouw. Bij de sloop is in overleg tussen de gemeente Den Haag en projectontwikkelaar Stebru een aantal kunstwerken van de sloop gered. Vanaf 2018 ondersteunt de Werkgroep Monumentale Kunst Stebru bij de restauratie en herbestemming van de werken. Een eerste resultaat is nu zichtbaar geworden. lees verder

Leeuwenburg in Amsterdam geen monument, aanvraag afgewezen

In juni 2020 heeft Heemschut stadsdeel Oost gevraagd Leeuwenburg aan te wijzen als monument. Diverse Post ’65-kantoorgebouwen zijn alweer gesloopt of rigoureus verbouwd. Het is daarom van belang om voor deze periode kenmerkende gebouwen te behouden. Het kantoorcomplex is een hoogtepunt in het oeuvre van architect Piet Zanstra, vergelijkbaar met het Shell-gebouw in Rotterdam uit dezelfde periode. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2021 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.